De Fish Potato Run, de 2104 editie. Da’s een speciaal geval. Want niet eerder heb ik ‘m voor de helft gelopen. Vijf keer eerder deed ik mee. Maar altijd van Urk naar Emmeloord: 8 EM, oftwel 12, 8 km.

Deze keer start ik samen met dochter #2 Gwen en dochter #3 Lara in polderdorp Tollebeek. Da’s precies op de helft, tussen Urk en Emmeloord. Dus we hoeven maar 4 Engelse Mijlen / 6,4 kilometers. Gwen heeft dit stuk al een paar keer eerder gelopen, maar voor Lara is het spannend. Het is haar eerste prestatieloop. Eind mei gingen we rondom de Sloterplas tijdens de Color Run, maar dit is toch een stukje meer competitie. Met minder dan de helft van een beginnersschema hardlopen gaan we proberen om binnen 45 minuten (de tijdslimiet) in Emmeloord te komen. Da’s best een uitdaging.

Om 14:45 uur mogen we van start. Gwen staat voor ergens voor ons in het startveld en zien we niet terug. Mrs T. maakt vlak voor de start nog een foto van haar.

FPR 2014 - Gwen net voor de start in Tollebeek

Het is nogal warm. Zelf kan ik prima tegen warmte. De laatste keer dat ik de 8 EM van Urk naar Emmeloord liep was in 2012. Toen had ik geen enkele moeite met 24° C en finishte in 49 minuten en een beetje. Maar hoe vergaat het Lara met warm weer? In 1 woord: goed! In een tempootje tussen 9 en 10 km/uur lopen we richting de aardappelhoofdstad van de wereld. Ik loop schuin voor haar om Lara een beetje uit de wind te houden. Meer dan 5 minuten achter elkaar hebben we de afgelopen maanden niet hardgelopen, maar vandaag duurt het tot de waterpost net buiten Emmeloord voordat we eventjes moeten rusten. Met 3,2 km in de benen pakt Lara een bekertje water en een pons en wandelen we. Een halve minuut, meer niet. Daarna gaat het weer hardlopend verder. Super!

De laatste kilometers zijn niet heeeeeel gemakkelijk en Lara heeft last van pijntjes, maar ze zet goed door. De aanmoedigingen van het enthousiaste publiek geven een extra duwtje in de rug. Met de Poldertoren — en daarmee de finish— in zicht blijkt ineens dat ze nog wat energie over heeft. Lara geeft gas en is ervandoor. Kataklop, kataklop! Ik kijk haar verbaasd na. Graag had ik samen met Lara over de finishlijn gestapt, maar ik vind het ook meer dan okay als ze nog even alles geeft. Ze finisht in 41:36. Gwen was binnen na 36:58. En ik sluit de rij met 41:54.

Reageer