Zaterdag 3 januari was de Nieuwjaarscross bij AVNOP. Tevens was dit het open clubkampioenschap cross. In 2013 – voordat ik geblesseerd raakte – deed ik ook al eens mee. Nu dus weer.

Het parcours is anders dan de laatste keer. En eigenlijk niet zo interessant: 7 x een rondje van een kilometer. Gras, gras en nog eens gras. Ik begrijp niet zo goed waarom we niet een stukkie door het bos en over het zand van het ruiterpad gaan.

Rondjes van 1 km. Een langzamere loper inhalen. Foto: Miriam Boerefijn fotografie
Rondjes van 1 km. Een langzamere loper inhalen. Foto: Miriam Boerefijn fotografie

Mijn start is veel te snel. Probeer met de kop mee te lopen. Dat kan natuurlijk niet als je de afgelopen anderhalf jaar niks aan snelheidswerk gedaan hebt. Na één rondje heb ik het al een beetje gehad. Echt naar de klote ga ik niet. Mijn positie kan ik redelijk consolideren. Als 8e kom ik over de streep, 7 kilometer in 27 minuut 48 seconden.

Leuk om te doen. Volgende keer een aansprekender parcours?

Cijfertjes? Hier.

Reageer